SAMEN JOUW VERHAAL EN EXPERTISE OMBUIGEN IN EEN IMPACTVOLLE LEZING?

Toen ik startte met het delen van mijn verhaal ‘Viva La Vida’, gierden de zenuwen door mijn lijf. Misschien ben jij wel bang voor vervelende reacties of heb je de angst dat niemand op jouw verhaal zit te wachten. Of je weet simpelweg niet waar te starten, maar voelt wel een enorme drive om jouw verhaal en kennis te gaan delen. Ik snap je helemaal. Ik werk namelijk iedere maand met vrouwen die het lastig vinden om voor hun verhaal te gaan staan, maar wel de uitdaging aangaan.

Want hoe zou jij je voelen als jij straks stralend en vol zelfvertrouwen de bühne pakt met jouw eigen unieke lezing? Wanneer je jezelf bevrijd hebt van de angst voor oordelen van anderen en de negatieve gedachten over jezelf? Zodat jij anderen kunt gaan inspireren en impact kunt gaan maken met jouw verhaal, omdat je voelt dat je dit moet doen en je hier daadwerkelijk de levens van anderen mee kunt veranderen? 

SONJA-hr_steeffleur001 - kopie - kopie

Dit is ook voor jou mogelijk!  Na zelf meerdere keren op het podium gestaan te hebben, kwam ik erachter hoe bevrijdend het voelde om mijn verhaal te vertellen. Ik merkte vier belangrijke veranderingen in mijzelf op: 

  • ik gaf mijn stem en missie letterlijk de ruimte om gehoord en gezien te worden, zodat ik voelde dat ik er 100% mocht zijn.
  • Ik heelde mezelf ermee, omdat de pijn die er nog zat van alles wat er gebeurd was in korte tijd, er eindelijk mocht zijn. Ik doorvoelde alles keer op keer. Zowel in het proces van het maken van de lezing als het delen van mijn verhaal met mijn publiek. De pijn ging letterlijk mijn lijf uit en werd getransformeerd in een woorden die ook helend werkten voor mijn publiek.
  • Ik voelde mezelf trots en ‘on top of the world’ vol hernieuwd zelfvertrouwen. 
  • Ik kreeg een enorme drive van deze oprechte verbinding met anderen en ging weer voelen en vertellen vanuit mijn hart. 

En dat alleen door het lef te hebben om voor mijn verhaal te gaan staan en te investeren in de beste begeleiding ‘ever’.  Laat mij je helpen om je ook ‘on top of the world’ te voelen en bevrijd jezelf!

TURN YOUR STORY INTO YOUR GLORY - PACKAGE

Met dit pakket creëer je jouw impactvolle lezing van scratch tot een TEDx-waardige talk (van ongeveer 20 minuten)  waarmee je harten raakt, ogen opent en monden laat openvallen. De focus ligt op het laten samensmelten van jouw boodschap(pen), expertise en ‘last but not least’: storytelling pur sang. Hét instrument om je te verbinden met de mensen om je heen. 

Mijn manier van coachen is gericht op het op het zo authentiek, puur en krachtig mogelijk overbrengen van jouw verhaal. Alles in jou is hiervoor al aanwezig. Ik wakker je creativiteit aan, help je met de structuur, de juiste woorden, de vorm, en de nodige dosis humor. Ik help je jouw verhaal te vertellen vanuit je hart. Simpelweg omdat dat het állerbelangrijkste is. Misschien denk je nu wel: “Maar welk verhaal dan?” Of, “Maar mijn verhaal is niet echt inspirerend…” Vertrouw er dan gewoon op dat ik precies die verhalen en anekdotes uit je zal bevrijden die jouw lezing nodig heeft om het verschil te maken.

"Sonja heeft me geleerd om mijn verhaal echt als mijn verhaal te vertellen. Toen ik bij haar kwam was mijn verhaal meer een zakelijke PowerPoint dan een inspirerend verhaal waarin ik mezelf liet zien. Sonja heeft me geleerd dat ik mijn verhaal juist mag vertellen in de vorm die bij mij past en dat het om mijn ervaring gaat en niet om een overdracht van kennis. Dat was een enorme eye opener voor mij. Ze nodigde me uit om echt tot de kern te komen. Ik had vooraf een soort beeld van hoe ik wilde dat mijn lezing zou zijn maar totaal geen idee hoe dat te realiseren. Sonja heeft ervoor gezorgd dat ik de lezing geschreven heb - en via live stream gegeven - die ik voor ogen had. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn stem heb gevonden. Het was een waanzinnige reis die we samen hebben afgelegd. Een reis die me heel veel gebracht heeft."
"Sonja in 3 woorden beschrijven gaat niet.... Ik kan een heel verhaal schrijven over onze reis samen, maar dat valt in het niet, met wat je zelf mee zal maken als je met Sonja aan de slag gaat. Sonja is een spekerscoach die vanaf het eerste moment super betrokken is. Ze heeft enorme mensen kennis, is flexibel, creatief, een goede luisteraar en een super mentor! Samen met haar heb ik een prachtige TEDx-waardige talk gemaakt waarmee ik ook daadwerkelijk het podium gepakt heb. Wauw dat was zo magisch! Het heeft echt iets geshift in mij. Bizar hoe krachtig het is om je eigen verhaal te 'ownen' en daar anderen mee te inspireren. Lieve Sonja, je bent een prachtig mens en ik hoop dat we elkaar snel weer ontmoeten. Liefst in het theater natuurlijk!"
"Sonja geeft je het gevoel dat jouw verhaal ertoe doet. En weet de juiste toon en de juiste snaar te raken. Dat heeft mij vertrouwen gegeven om met mijn verhaal naar buiten te treden. Gracias Sonja!"
"Sonja weet wat het is om zelf een verhaal op het podium te brengen en je mee te nemen in dat verhaal. Na een super waardevol traject bij Lisa Portengen, heeft Sonja mij zeer goed ondersteund in het boosten van mijn lezing “herstel na trauma en PTSS”. Het is zo'n heftig onderwerp, dat is steeds vastliep. Door de coaching is het me gelukt om mijn lezing luchtiger te maken en ook mijn publiek mee te nemen in mijn verhaal. Sonja is een warme persoonlijkheid en geeft je handvatten en ruimte om je lezing voor het publiek inspirerend te kunnen vertellen in een boeiend en samenhangend verhaal. Daarbij heeft ze me ook een portie zelfvertrouwen meegegeven en bereikt dat ik enthousiast ben over mijn eigen lezing en in vertrouwen het podium op ben gegaan. Door haar coaching heb ik mijn promovideo kunnen maken en kan ik mijn verhaal verspreiden en vertellen. Haar programma is zeer waardevol als je grote stappen wilt maken als spreker en storyteller. De wereld wordt mooier door onze verhalen. Een grote dank Sonja!"
"Sonja heeft mij met nieuwe ogen naar mijn levensgeschiedenis laten kijken, waardoor ik ontdekte dat ook daar een verhaal in zit. De erkenning van dat verhaal heeft me hernieuwd op mijn eigen pad gezet. Een aanrader, ook (juist!) voor wie denkt dat zijn of haar verhaal niet zo interessant is...Laat je verrassen!"
"Sonja vraagt door en heeft mij hierdoor laten zien en voelen dat het echt om mijn verhaal gaat die ik wil delen. Dat de dingen die ik eerder wegliet juist het verhaal nog krachtiger maakten. Wat vervolgens weer klopte met mijn eigen gevoel. Dank je wel Sonja voor het reflecteren en mij laten zien dat je mag staan voor je volledige verhaal."

OVER MIJ

Ik zie het als mijn missie om mensen te inspireren en te verbinden. Niet alleen met elkaar, maar vooral met zichzelf. 

Vier jaar geleden heb ik een aantal heftige en intense dingen meegemaakt tijdens mijn reis door Colombia met mijn twee beste vriendinnen.

Inmiddels heb ik dit drama omgevormd tot mijn dharma. Dharma is een ander woord voor passie of purpose.

Nog geen twee jaar geleden heb ik vanuit een diep gevoel van vertrouwen mijn vaste baan als Arbeidsmarktcommunicatie Adviseur opgezegd, omdat iets in me zei dat dit hét juiste pad was. Door alles wat ik heb meegemaakt, durf ik eindelijk mijn hart te volgen en voor mijn dromen te gaan.

Het is mijn droom om zoveel mogelijk mensen te inspireren – en wellicht zelfs te transformeren – met mijn verhaal.

Stiekem vind ik het misschien nog wel leuker om jou te helpen met jouw verhaal. Het was Lisa Portengen die mij hielp om mijn verhaal om te zetten in een inspirerende lezing en inmiddels werken we al ruim 2 jaar samen in het coachen van andere vrouwen met hun verhaal.

Ik geloof er heilig in dat je met het ontsluiten van jouw eigen verhaal, jezelf toestemming geeft er te mogen zijn. Diep van binnen hebben we allemaal hetzelfde verlangen: gezien worden. Door jouw verhaal een plek op het podium te geven, neem je letterlijk plek in. Je creëert ruimte om jezelf te zien in al je facetten. En daarmee geef je jouw publiek een vrijbrief om hetzelfde te doen. Dan maak je pas impact. Dat is onvermijdelijk! 

Uiteraard kom ik ook hindernissen tegen in mijn prille ondernemersbestaan. Het is een reis die ik aan het maken ben en ondanks de hobbels en onzekerheid, is het vertrouwen dat ik heb nog altijd zoveel groter dan de angst die ik voel…

Kom op, ik was er bijna niet meer geweest…het proces waar ik nu doorheen ga is echt ‘ peanuts’….Natuurlijk raak ik zelf ook regelmatig gevangen in mijn eigen hersenspinsels..

En steeds vaker, luister ik er gewoon niet meer naar. En dan ontstaan er de diepste inzichten en de meest innoverende ideeën:-) Ik heb mijn drama letterlijk een plek gegeven op het podium. En dat gun ik jou ook!

Ik geef je graag mee dat je het leven mag vieren. Je weet namelijk nooit hoe de dag van morgen eruit ziet. Ik wil niets liever dan dat je beseft hoe (veer)krachtig je als mens bent.

 Je wordt hoe dan ook geraakt en wat je ermee doet is geheel aan jou:-)