HET PODIUM PAKKEN MET EEN SUBLIEME 15-MIN VERSIE VAN JOUW LEZING?

Een lezing hebben is één ding. Het podium daadwerkelijk pakken is waar het allemaal om draait.

Inmiddels heb ik in mijn ‘Story to Glory’ traject al vele vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen mogen begeleiden naar een masterpiece van een lezing. 

Maar daar eindigt het niet bij, want de magie begint pas zodra jij ook daadwerkelijk het podium pakt. Dan gaat jouw lezing ook in je lijf zitten i.p.v. alleen in je hoofd.

Jij hebt een purpose en urgentie om impact te maken, anders was het nooit in je opgekomen om een lezing te maken. En vaak – en dat herken ik zeker – verdwijnt die naar de achtergrond zodra we opgaan in de waan van de dag. Al helemaal nu we al bijna een jaar in een crisis zitten. Ben dan nog maar eens met je visie en lange termijn plannen bezig…

Het podium event is dan ook een vast onderdeel van mijn traject. Ik heb het alleen al maanden uitgesteld in de hoop dat de theaters en horeca weer open zouden gaan….

Nu dit nog wel even op zich laat wachten, werd ik gedwongen er op een andere manier naar te kijken. En is dat niet precies wat deze crisis van ons allemaal vraagt? 

Welke nieuwe deuren gaan er open terwijl we letterlijk de deur niet meer uitkomen?

Dus het wordt een livestream event! Én ik bedacht me ineens: “Wat als juist ook diegenen meedoen die al een lezing hebben, maar meters willen maken door het gewoon te DOEN?”

Want als het nu niet is, wanneer dan wel? Volgens mij laat de Covid-19 crisis juist zien dat alles er ineens totaal anders uit kan zien.

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt: “Ja maar hoe dan?” Hoe creëer ik binnen een paar weken een 15 minuten versie van de lezing die ik lange tijd geleden gemaakt heb? “Don’t worry, I’ve got you covered!”

Dit is wat je allemaal krijgt als je meedoet aan mijn (livestream) podium event:

"Ik heb een hele fijne tijd gehad met Sonja. Het is zo fijn om mijn verhaal met haar te mogen delen. ze stelt de juiste vragen, waardoor er zoveel puzzelstukjes samen zijn gekomen. Sonja was mijn storycoach, ze begeleide mij in maken en presenteren van een TedX waardige talk. Ze leerde mij echter niet alleen een talk te maken, maar het hele proces heeft heel helend gewerkt. Je maakt een reis door je leven en dat heeft mij veel inzichten en verheldering gegeven. Sonja oordeelt niet, laat je helemaal zijn wie je bent, inspireert je en motiveert je."
"Sonja geeft je het gevoel dat jouw verhaal ertoe doet. En weet de juiste toon en de juiste snaar te raken. Dat heeft mij vertrouwen gegeven om met mijn verhaal naar buiten te treden. Gracias Sonja!"
"Sonja weet wat het is om zelf een verhaal op het podium te brengen en je mee te nemen in dat verhaal. Na een super waardevol traject bij Lisa Portengen, heeft Sonja mij zeer goed ondersteund in het boosten van mijn lezing “herstel na trauma en PTSS”. Het is zo'n heftig onderwerp, dat is steeds vastliep. Door de coaching is het me gelukt om mijn lezing luchtiger te maken en ook mijn publiek mee te nemen in mijn verhaal. Sonja is een warme persoonlijkheid en geeft je handvatten en ruimte om je lezing voor het publiek inspirerend te kunnen vertellen in een boeiend en samenhangend verhaal. Daarbij heeft ze me ook een portie zelfvertrouwen meegegeven en bereikt dat ik enthousiast ben over mijn eigen lezing en in vertrouwen het podium op ben gegaan. Door haar coaching heb ik mijn promovideo kunnen maken en kan ik mijn verhaal verspreiden en vertellen. Haar programma is zeer waardevol als je grote stappen wilt maken als spreker en storyteller. De wereld wordt mooier door onze verhalen. Een grote dank Sonja!"
"Sonja heeft mij met nieuwe ogen naar mijn levensgeschiedenis laten kijken, waardoor ik ontdekte dat ook daar een verhaal in zit. De erkenning van dat verhaal heeft me hernieuwd op mijn eigen pad gezet. Een aanrader, ook (juist!) voor wie denkt dat zijn of haar verhaal niet zo interessant is...Laat je verrassen!"
"Sonja vraagt door en heeft mij hierdoor laten zien en voelen dat het echt om mijn verhaal gaat die ik wil delen. Dat de dingen die ik eerder wegliet juist het verhaal nog krachtiger maakten. Wat vervolgens weer klopte met mijn eigen gevoel. Dank je wel Sonja voor het reflecteren en mij laten zien dat je mag staan voor je volledige verhaal."

OVER MIJ

Ik zie het als mijn missie om mensen te inspireren en te verbinden. Niet alleen met elkaar, maar vooral met zichzelf. 

Vier jaar geleden heb ik een aantal heftige en intense dingen meegemaakt tijdens mijn reis door Colombia met mijn twee beste vriendinnen.

Inmiddels heb ik dit drama omgevormd tot mijn dharma. Dharma is een ander woord voor passie of purpose.

Nog geen twee jaar geleden heb ik vanuit een diep gevoel van vertrouwen mijn vaste baan als Arbeidsmarktcommunicatie Adviseur opgezegd, omdat iets in me zei dat dit hét juiste pad was. Door alles wat ik heb meegemaakt, durf ik eindelijk mijn hart te volgen en voor mijn dromen te gaan.

Het is mijn droom om zoveel mogelijk mensen te inspireren – en wellicht zelfs te transformeren – met mijn verhaal.

Stiekem vind ik het misschien nog wel leuker om jou te helpen met jouw verhaal. Het was Lisa Portengen die mij hielp om mijn verhaal om te zetten in een inspirerende lezing en inmiddels werken we al ruim 2 jaar samen in het coachen van andere vrouwen met hun verhaal.

Ik geloof er heilig in dat je met het ontsluiten van jouw eigen verhaal, jezelf toestemming geeft er te mogen zijn. Diep van binnen hebben we allemaal hetzelfde verlangen: gezien worden. Door jouw verhaal een plek op het podium te geven, neem je letterlijk plek in. Je creëert ruimte om jezelf te zien in al je facetten. En daarmee geef je jouw publiek een vrijbrief om hetzelfde te doen. Dan maak je pas impact. Dat is onvermijdelijk! 

Uiteraard kom ik ook hindernissen tegen in mijn prille ondernemersbestaan. Het is een reis die ik aan het maken ben en ondanks de hobbels en onzekerheid, is het vertrouwen dat ik heb nog altijd zoveel groter dan de angst die ik voel…

Kom op, ik was er bijna niet meer geweest…het proces waar ik nu doorheen ga is echt ‘ peanuts’….Natuurlijk raak ik zelf ook regelmatig gevangen in mijn eigen hersenspinsels..

En steeds vaker, luister ik er gewoon niet meer naar. En dan ontstaan er de diepste inzichten en de meest innoverende ideeën:-) Ik heb mijn drama letterlijk een plek gegeven op het podium. En dat gun ik jou ook!

Ik geef je graag mee dat je het leven mag vieren. Je weet namelijk nooit hoe de dag van morgen eruit ziet. Ik wil niets liever dan dat je beseft hoe (veer)krachtig je als mens bent.

 Je wordt hoe dan ook geraakt en wat je ermee doet is geheel aan jou:-)